dimecres, 10 de febrer del 2016

Energies renovables




El passat dimecres 27 de gener a la tarda, vam anar a una excursió a Girona a la plaça Poeta Marquina amb l’autobús urbà. Vam conèixer a l’Albert que ens feia una xerrada sobre les energies renovables i quatre activitats(experiments):
  • En el primer experiment (energia eòlica), vam haver d’inflar un globus que estava dins d’un cotxe i quan es deixava sortir l’aire del globus per un forat petit, el cotxe es movia per la força del vent.
  • En el segon experiment (energia hidroelèctrica), hi havia un molí d’aigua amb les aspes en forma de culleres, deixaven sortir aigua d’un dipòsit sobre les aspes, aquestes giraven i amb una dinamo que tenien al darrera es produïa electricitat amb la que s’encenien unes bombetes que hi havia en un circuit.
  • En el tercer experiment (energia eòlica), hi havia un assecador que estava engegat al corrent. A l’altre costat de taula hi havia un aerogenerador senzill i petit. Amb l’assecador apuntaves a la punta de l‘aerogenerador que girava i també produïa electricitat.
  •  Al quart experiment (energia fotoelèctrica), hi havia un flexo petit i una placa solar petita, quan engegaves el flexo la placa solar produïa electricitat. La placa estava connectada a un ventilador  petit  i es posava en moviment(girava).

   
 
JANA TORRENTÀ PATO I ANNA REIG ESPINOSA  DE 6è

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada